Terapija i liječenje diskus hernije (prolaps diska) u svrhu smanjenja bolova u leđima i kralježnici - BAUERFEIND

Terapija i liječenje diskus hernije (prolaps diska) u svrhu smanjenja bolova u leđima i kralježnici

 Terapija i liječenje diskus hernije (prolaps diska) u svrhu smanjenja bolova u leđima i kralježnici
Kralježnica je temeljni stup našeg tijela i pokretljivosti. Životne navike koje prije svega podrazumijevaju opetovane traume, degenerativne promjene na disku mogu dovesti do diskus hernije/ prolapsa diska koja je izvor ozbiljne boli u leđima i kralježnici. Srećom, postoje različite terapije i metode liječenja za ublažavanje boli u leđima, a jedna od učinkovitih opcija su Bauerfeind® steznici/pojasevi i ortoze za leđa.

Što je hernija diska/ prolaps diska?

Međukralježni diskovi predstavljaju spoj dvaju susjednih kralježaka te služe za amortizaciju svakodnevnih pritisaka na kralježnicu. Disk je građen od vezivne ovojnice koja okružuje želatinoznu jezgru- nukleus. S vremenom, želatinozna jezgra počinje dehidrirati, uz slabljenje vezivne ovojnice što dovodi do neravnomjernije distribucije pritiska u predjelu kralježnice. Moguće je pucanje ovojnice što dovodi do izbijanja nukleusa kroz ovojnicu. Posljedično dolazi do pritiska na živac i pojave boli, osjećaja trnjenja ili slabosti u leđima i donjem dijelu tijela. Upravljanje ovakvim stanjem ključno je za održavanje kvalitete života.

 

Metode za ublažavanje bolova u leđima:

 1. Fizioterapija: Fizioterapeutske vježbe često su ključne za jačanje mišića oko leđa, poboljšanje držanja tijela i poticanje oporavka.

 2. Masaža: Profesionalna masaža može pomoći opuštanju mišića i smanjenju napetosti u leđima.

 3. Medicinske metode: U nekim slučajevima, liječnici mogu preporučiti lijekove protiv bolova ili druge medicinske postupke.

 4. Bauerfeind® pojasevi/ortoze za leđa: Bauerfeind® nudi visokokvalitetne steznike/pojaseve i ortoze za leđa koji pružaju podršku i kompresiju, pomažući u ublažavanju bolova uzrokovanih discus hernijom. Ovi steznici dizajnirani su s posebnom pažnjom usmjerenom na anatomiju tijela i pružaju ciljanu podršku.

 

Bauerfeind® steznici/pojasevi za leđa pomažu u kontroli bolova u leđima na sljedeće načine:

1. Kompresivni učinak na trbušnu stjenku dovodi do rasterećenja slabinske kralježnice

2. Stimulacija propriocepcije potiče bolju mišićnu funkciju i kontrolu

3. Postoperativno kao dio terapije i oporavka

4. Anatomsko tkanje osigurava optimalnu prilagodbu individualnoj liniji tijela

5. Potpora muskulaturi s ciljem smanjenja opterećenja i napetosti

6. Zahvaljujući posebnom dizajnu, svaki model steznika/pojasa za leđa moguće je prilagoditi individualnim potrebama i individualnoj anatomiji tijela
 

 

 

Cjelokupnu ponudu Bauerdeind® steznika/pojaseva i ortoza za leđa možete pronaći na linku.

Upravljanje diskus hernijom i bolovima u leđima zahtijeva sveobuhvatan pristup, a korištenje kvalitetnih steznika/pojaseva i ortoza za leđa može biti ključan dio tog procesa. Osim nošenja steznika, važno je konzultirati se s medicinskim stručnjakom kako biste dobili prilagođeni plan liječenja koji odgovara vašim specifičnim potrebama.

Sjetite se da je održavanje zdravog stila života, redovita i pravilna tjelovježba važna za prevenciju i upravljanje bolovima u leđima.

 • Individualni pristup
 • Individualni pristup

  korisnici u središtu naših aktivnosti
 • Individualni pristup
 • Stručno osoblje

  opskrba korisnika uslugama za lakši život
 • Individualni pristup
 • Loyalty klub

  dodatni popusti na webshop proizvode
Vrh