Gdje kupiti kompresivne čarape za proširene vene? - BAUERFEIND

Gdje kupiti kompresivne čarape za proširene vene?

Gdje kupiti kompresivne čarape za proširene vene?
Proširene vene su često podcijenjeni problem koji utječe na mnoge ljude diljem svijeta. Ova venska bolest pojavljuje se proširenjem i deformacijom vena, najčešće na nogama. Iako se često smatra kozmetičkim pitanjem, proširene vene mogu izazvati ozbiljne nelagode i komplikacije ako se ne liječe pravilno. U ovom blogu, istražit ćemo uzroke i simptome proširenih vena, prevenciju i terapije za proširene vena kao npr. korištenje kompresivnih čarapa, te saznati kako i gdje kupiti kompresivne čarape za proširene vene.

Uzroci proširenih vena

Proširene vene nastaju kada venski zalisci gube svoju funkciju, omogućavajući povratni protok krvi. Krv se stoga nakuplja u venama, uzrokujući njihovo proširenje i deformaciju. Neki od glavnih uzroka proširenih vena uključuju:

 1. Genetika: Ako imate obiteljsku povijest proširenih vena, povećava se vjerojatnost da ćete ih razviti.

 2. Stajanje i sjedenje: Dugotrajno stajanje ili sjedenje smanjuje cirkulaciju krvi, što može pridonijeti razvoju proširenih vena.

 3. Trudnoća: Povećan pritisak na donjem dijelu tijela tijekom trudnoće može utjecati na venski sustav.

 4. Prekomjerna težina: Višak kilograma stavlja dodatni pritisak na vene, povećavajući rizik od proširenih vena.

 

Simptomi proširenih vena

Simptomi proširenih vena mogu varirati, ali uključuju:

 • Bol i oteklina: Osjećaj težine ili boli u nogama, posebno nakon dugotrajnog stajanja.

 • Vidljive vene: Jasno vidljive, izbočene vene ispod kože.

 • Promjene kože: Promjene boje kože oko vena, uključujući tamnjenje ili crvenilo.

 • Osjećaj umora: Umor u nogama, osobito nakon dužeg razdoblja stajanja ili sjedenja.

 

 

Prevencija proširenih vena

Srećom, postoje koraci koje možete poduzeti kako biste smanjili rizik od razvoja proširenih vena:

 1. Redovita tjelovježba: Vježbanje potiče cirkulaciju krvi i jača mišiće, smanjujući pritisak na vene.

 2. Nošenje VenoTrain® kompresivnih čarapa: VenoTrain® kompresivne čarape moguće je koristiti ili kao prevenciju ili kao dio teapije. Pomažu u održavanju pravilne cirkulacije krvi, stimuliraju njen protok kako bi se krv pravilno distribuirala kroz vene. Kompresivne čarape VenoTrain® nude rješenja u skladu s indikacijama za sva područja primjene moderne kompresivne terapije: bez obzira da li je riječ o prevenciji, terapiji za flebološke standardne ili specijalne slučajeve, ili o konzervativnoj terapiji kod limfedema i lipedema.
  Kružno ili ravno tkane kompresivne čarape odlikuju se medicinski dokazanom učinkovitošću, jednostavnim svojstvima materijala i modernim dizajnom koji ispunjava želje i potrebe pacijenata.

 3. Zdrava prehrana: Uravnotežena prehrana pomaže održavanju zdrave tjelesne težine, smanjujući pritisak na vene.

 4. Izbjegavanje dugotrajnog stajanja ili sjedenja: Ako vaš posao uključuje dugotrajno stajanje ili sjedenje, pokušajte redovito mijenjati položaj i hodati.

 5. Podizanje nogu: Nakon dugotrajnog stajanja ili sjedenja, podignite noge kako biste poboljšali protok krvi.

 

Neke od dostupnih terapija kod proširenih vena

1. Promjene životnih navika: 

 • Tjelovježba: Redovita tjelesna aktivnost, osobito aktivnosti koje djeluju na mišiće nogu, mogu pomoći u poboljšanju cirkulacije krvi.
 • Upravljanje težinom: Održavanje zdrave tjelesne težine smanjuje pritisak na vene i može ublažiti simptome.

 

2. Korištenje VenoTrain® kompresivnih čarapa za proširene vene: Nošenje kompresivnih čarapa pomaže u smanjenju oteklina i poboljšanju protoka krvi u nogama. Ove čarape vrše pritisak, pomažući krvnim žilama i mišićima nogu da učinkovitije potiču krvotok. Kao što je ranije navedeno, kompresivne čarape VenoTrain® nude rješenja u skladu s indikacijama bez obzira radi li se o prevenciji, terapiji za flebološke standardne ili specijalne slučajeve, ili o konzervativnoj terapiji kod limfedema i lipedema.
Bauerfeind VenoTrain® kompresivne čarape za proširene vene odlikuje vrhunska kvaliteta izrade i vrhunska kvaliteta materijala. Razvijane od 1929. godine, kao prvi proizvod njemačke tvrtke Bauerfeind, u suradnji sa vrhunskim renomiranim medicinskim stručnjacima, možemo reći da su Bauerfeind VenoTrain® čarape najbolje kompresivne čarape za proširene vene na tržištu.

Dostupni su modeli sa laganom do umjerenom medicinskom kompresijom te modeli sa jakom do vrlo jakom medicinskom kompresijom

3. Podizanje nogu:

Održavanje nogu povišenim tijekom odmora može smanjiti oticanje i poboljšati protok krvi.


3. Skleroterapija:

Skleroterapija koristi  posebne lijekove (sklerozanse) koji se injiciraju u samu venu, iznutra oštećuju stijenku te izazivaju zatvaranje vene. Može se koristiti u obliku tekućine ili pjene.

 

4. Endovenska laserska ablacija (EVLA) ili radiofrekvencijska ablacija (RFA):

Ovi minimalno invazivni postupci koriste lasersku ili radiofrekvenciju za zatvaranje zahvaćene vene. Na taj način preusmjerava se protok krvi u zdravije vene.

 

5. Flebektomija:

Ovaj zahvat vrši se apliciranjem lokalne anestezije duž varikoznih vena nakon čega se kroz mali otvor na koži (veličine oko 2mm), načinjen iglom ili skalpelom, kirurškim instrumentom izvlači proširena vena. Broj uboda ili rezova na koži, kao i dužina trajanja tretmana, ovisi o veličini, broju i rasporedu varikoznih vena. Načinjeni rezovi zarastaju bez stvaranja ožiljaka.


Važno je napomenuti da izbor terapije ovisi o težini slučaja i simptomima. 

 

Gdje kupiti kompresivne čarape?

VenoTrain® kompresivne čarape moguće je kupiti u svim Bauerfeind® maloprodajama i Bauerfeind® webshopu.

Naši stručni djelatnici izvršit će precizno ručno mjerenje. Medicinski proizvodi poput kompresivnih čarapa potpuno su učinkoviti samo ukoliko precizno pristaju korisniku kako bi odabir proizvoda bio adekvatan kroz individualnu prilagodbu i izradu, a samim time postiže se maksimalan terapijski učinak. 

Bauerfeind je razvio i mjerne sustave koji brzo i precizno očitavaju relevantne tjelesne dimenzije i točke pritiska te omogućuju odabir adekvatnog proizvoda. Ovi sustavi mjerenja koriste digitalno skeniranje na BodyTronic® uređaju, a dostupni su u odabranim  Bauerfeind® poslovnicama.

Proširene vene nisu neizbježna sudbina, a pravilnom prevencijom možete značajno smanjiti rizik od njihovog razvoja. Aktivan način života, zdrava prehrana i pažljivo praćenje simptoma ključni su u očuvanju zdravlja venskog sustava. Ako primijetite bilo kakve promjene ili simptome, uvijek se posavjetujte s liječnikom radi pravilne dijagnoze i liječenja.

Zapamtite, briga o venama nije samo estetsko pitanje, već i ključ za održavanje dugoročnog zdravlja.

 • Individualni pristup
 • Individualni pristup

  korisnici u središtu naših aktivnosti
 • Individualni pristup
 • Stručno osoblje

  opskrba korisnika uslugama za lakši život
 • Individualni pristup
 • Loyalty klub

  dodatni popusti na webshop proizvode
Vrh