Kako živjeti kvalitetnije s inkontinencijom - BAUERFEIND

Kako živjeti kvalitetnije s inkontinencijom

Kako živjeti kvalitetnije s inkontinencijom
Ako i vas muči inkontinencija, nemojte dopustiti da negativno razmišljanje prevlada – iziđite i uživajte u životu.

Inkontinencija je problem znatnog dijela našeg društva. Pretpostavlja se da 1 od 4 žena i 1 od 8 muškaraca treba rješenje ovoga problema. Većina ima lakši oblik inkontinencije. Neki od njih gledaju na svoj problem na stereotipan način.

Koji su to stereotipi? Evo nekih:
- inkontinencija je bolest; 
- kad iziđem, svi će znati da sam inkontinentan; 
- sve će biti u redu i sam ću riješiti problem, tako da ne trebam nikome reći o tome;
- riješit ću inkontinenciju kod kuće;
- bolje je ne napraviti ništa u vezi s inkontinencijom – sigurno će proći sama od sebe;
- i da, nemam nikakav problem, nisam uopće inkontinentan. 

Riješimo se stereotipa!

Inkontinencija (ni)je bolest
Iako Svjetska zdravstvena organizacija ubraja inkontinenciju u društvene bolesti, ne radi se zapravo o bolesti kao npr. gripi, astmi ili upali pluća. Radi se, sasvim sigurno, o raširenoj bolesti zbog koje se pojedinac osjeća nelagodno i nesigurno te koja otežava svakodnevni život i zahtijeva liječničku pomoć. To je ujedno i stanje koje prati mnoge bolesti, pa nakon oporavka od bolesti epizode inkontinencije mogu potpuno nestati. Stoga zaštitite svoje donje rublje, obucite toplu odjeću i otiđite kod pouzdanog liječnika.

O vama ovisi tko će znati o vašem problemu
Inkontinencija se često povezuje s neugodnim i nezgodnim mirisom urina. Međutim, taj se miris može izbjeći ako se koriste pravi upijajući proizvodi, to jest oni koji su upravo osmišljeni za inkontinenciju. Miris se pojavljuje tijekom razgrađivanja urina uslijed bakterija. Proces je brz, a ubrzava ga i viša temperatura u donjem rublju, pa se ubrzo može osjetiti miris taloženog amonijaka. Posebni upijajući proizvodi za inkontinenciju sadrže tvari koje vežu urin čak i prije nego što ga bakterije počnu razgrađivati. Zbog toga nema nikakvih mirisa i samo ćete vi, vaš liječnik i vaši najbliži (ako im kažete) znati za vaš problem. Stoga nemojte oklijevati družiti se s ljudima, no nemojte zaboraviti ni zaštiti donje rublje i obući toplu odjeću jer je upala mjehura ili bubrega vrlo nelagodna. 

Vi + vaš liječnik = najbolji duet protiv inkontinencije
Prestanite se zavaravati – dugoročno je nemoguće boriti se sam protiv inkontinencije. Posjetite svog liječnika koji će vam dijagnosticirati stanje temeljem rezultata ispitivanja i dati vam terapiju koja će djelovati na uzroke inkontinencije, a ne na simptome. Sami se možete boriti samo protiv simptoma, a ne i protiv uzroka. Liječnik će vas upoznati s problemom i predložit će vam najbolje rješenje te vas pratiti tijekom liječenja bez obzira o kojoj se terapiji radi (farmakološka, nefarmakološka terapija ili operacija). Vi se možete pobrinuti da svoju udobnost i za optimalnu zaštitu donjeg rublja tijekom terapije. Također se savjetuje da imate podršku bliske osobe, tako da umjesto dueta vi + vaš liječnik razmislite o tercetu vi + vaš liječnik + vama bliska osoba. Prijatelj na kojega se možete osloniti, osoba kojoj možete vjerovati vam može pomoći izgraditi samopouzdanje kad se prestanete suzdržavati od izlazaka i odlučite otići u šetnju unatoč svemu. 

Rješenja za inkontinenciju kod kuće – nikakva rješenja
Tradicionalni debeli higijenski ulošci, vata, ulošci od celuloze i drugi naizgled jednostavni načini rješavanja inkontinencije vrlo su loša ideja. Sjetite se čestih mijenjanja, neugodnog osjećaja mokrine ili mirisa od kojih vas rješenja za kod kuće ne štite. Puno bolje rješenje predstavljaju ulošci za kontroliranje mjehura koji mogu ukloniti sve prethodno spomenute faktore,  a pritom su i diskretni, ugodni za kožu i svakako puno učinkovitiji od privremenih rješenja. Uz korištenje uložaka za kontroliranje mjehura nećete morati brinuti o “nezgodama” i moći ćete bez straha ići u kupovinu, u kino ili u šetnju. 

Nepoduzimanje – problem 
Radije biste mislili da će inkontinencija nestati sama od sebe. Nažalost, to je rijetko slučaj, pa je za vaše dobro najbolje da zaboravite na to da nećete ništa poduzeti u vezi s inkontinencijom ako ju imate. Prestanak ili uopće neprimjena terapije za bolest koja je odgovorna za inkontinenciju može dovesti do znatnog pogoršanja zdravlja. Bolje je ne riskirati i posjetiti liječnika odmah nakon pojave prvih simptoma inkontinencije. Savjetovanje liječnika neće škoditi, već samo može biti dobro za vaše zdravlje. Stoga, ako ste inkontinentni, otiđite k liječniku i po najgorem vremenu. Što prije to bolje. 

Nemate problem? Razmislite dvaput
Mnogi ljudi ne žele priznati da stalna mokrina donjeg rublja može biti inkontinencija. Ako ne priznaju to sami sebi, kako će otići k liječniku zbog tog problema? Na kraju krajeva, nema nikakvog problema. U međuvremenu problem postoji i s vremenom često postaje veći. Budite otvoreni kad se radi o primanju pomoći i nemojte se ljutiti na bližnje ako vam nude pomoć. 
A ako problema zaista nema, trebalo bi razmisliti o preventivnim mjerama – prema staroj izreci, bolje je spriječiti nego liječiti. Svakodnevno vježbanje mišića zdjeličnog dna, takozvanih Kegelovih mišića, može znatno smanjiti rizik od inkontinencije u budućnosti. Ojačani mišići puno bolje okružuju urinarni trakt, što je vrlo važno tijekom mokrenja, kao i u sprječavanju neželjenog istjecanja. Vježbe se savjetuju i muškarcima i ženama. 

Ako postoji problem, postoji i rješenje
Ako ste vi ili vaši bližnji suočeni s problemom inkontinencije, nemojte klonuti duhom. Za svaki oblik inkontinencije postoji rješenje. Razgovarajte sa svojim liječnikom i vidjet ćete da se možete suočiti s tom situacijom. Bez obzira u kojoj ste fazi terapije – prije ili tijekom nje – vrlo je važno 
Ulošci za kontroliranje mjehura, kao na primjer Seni Lady za žene i Seni Man za muškarce, savršeno su rješenje za laganu i čak umjerenu inkontinenciju. Veliki izbor veličina i upijanja uložaka omogućuje vam da pronađete optimalan proizvoda za svoje osobne potrebe. Pouzdana zaštita, osjećaj suhoće, udobnost, pogodnost, smanjenje neugodnog mirisa – ako vam je sve ovo potrebno, isprobajte uloške Seni.

Seni ulošci za inkontinenciju
Seni ulošci za inkontinenciju garancija su pouzdane zaštite i vrhunskog osjećaja udobnosti koji pružaju tako željenu i potrebnu zaštitu i diskreciju. U ovoj liniji vrlo diskretnih proizvoda za inkontinenciju, dostupno je čak sedam veličina uložaka, koji su anatomski oblikovani, ne sadrže lateks, prate pokrete tijela i savršeno prijanjaju na donje rublje. Seni Lady ulošci su prozračni i omogućuju koži da diše, a odjeći da ostane suha. 
Pružajući sigurnu zaštitu za laganu i umjerenu inkontinenciju Seni Lady ulošci omogućuju aktivan život i bezbrižnost unatoč urinarnim problemima. S pojačanom moći upijanja, zaštitom od neugodnih mirisa i specijalnim distribucijskim slojem, ovi ulošci pružit će maksimalnu diskreciju, u svakom trenutku. 

 

 

Svojstva upijajućih proizvoda Seni:


DISKRECIJA I UDOBNOST zbog izuzetno mekanog i glatkog vanjskog sloja.

ANATOMSKI OBLIK koji omogućuje optimalnu prilagodbu tijelu, zbog čega je osigurana potpuna sloboda pokreta, udobnost i diskrecija.

KOŽA SLOBODNO DIŠE – omogućena je cirkulacija zraka jer je vanjski sloj izrađen od specijalnog prozračnog netkanog materijala.

UGODAN OSJEĆAJ SUHOĆE zahvaljujući specijalnom distribucijskom sloju (EDS) koji osigurava brzu i
ravnomjernu distribuciju tekućine u unutrašnjost apsorpcijske jezgre.

SPRIJEČENA POJAVA NEUGODNIH MIRISA - Odour Stop oznaka je funkcionalnog svojstva superapsorbera integriranog u apsorpcijsku jezgru upijajućeg proizvoda, koje onemogućuje razvoj neugodnih mirisa.

MINIMALNI RIZIK ALERGIJSKE REAKCIJE jer se umjesto lateksa koristi elastično tkanje pa je rizik alergijskih reakcija sveden na minimum.


BOLJA PRILAGODBA TIJELU zahvaljujući širokoj samoljepljivoj traci za učvršćivanje na donje rublje.


Ponudu Seni uložaka za inkontinenciju pogledajte na linku

 • Individualni pristup
 • Individualni pristup

  korisnici u središtu naših aktivnosti
 • Individualni pristup
 • Stručno osoblje

  opskrba korisnika uslugama za lakši život
 • Individualni pristup
 • Loyalty klub

  dodatni popusti na webshop proizvode
Vrh