Koje sastojke izbjegavati kod odabira dječjih pelena - BAUERFEIND

Koje sastojke izbjegavati kod odabira dječjih pelena
Svijest o štetnosti niza sastojaka u pelenama sve je raširenija, stoga ne čudi da veliki broj mama pridaje važnost upravo odabiru pelena koje su što prirodnijeg sastava.

Zašto je bebina koža tako osjetljiva? 

Koža glatka kao bebina guza sinonim je lijepe i njegovane kože. Međutim, koža bebine guze glatka je i meka, jer se vanjski sloj kože tek treba oformiti pa je dječja koža za četiri petine tanja od kože odraslih osoba, zbog čega je i znatno propusnija.

„Zapakirana“ u pelenu, koža je izložena bakterijama iz stolice i urina koje djeluju iritirajuće, stoga je iznimno važno da pelene omogućavaju kvalitetan protok zraka, visoku moć upijanja te što prirodniji sastav koji neće pogodovati razvoju bakterija i iritacija. 

Koje sastojke izbjegavati?

Ova tri sastojka poželjno je izbjegavati:

1. KLOR

Osim velike i raznovrsne primjene klora u kemijskoj industriji, klor se koristi i za dezinfekciju te izbjeljivanje tkanina. Upravo ga iz tih razloga neke pelene sadrže. No, klor ima izuzetno nadražujuće djelovanje već u malim količinama pa iritira kožu i sluznicu.

2. LATEKS

Pelene često sadrže i lateks koji može izazvati alergijske reakcije pogotovo u djece čija koža je posebno nježna i osjetljiva.

3. PARFEME

Parfemi su sastavni dio skoro svih kozmetičkih proizvoda pa tako i pelena. Mogu izazvati alergijske reakcije i zato je najbolje koristiti one pelene koje su „perfume-free“

Zašto mame biraju Bella Baby Happy pelena

Kada je riječ o kvaliteti sastava pelena, ali i moći upijanja, brojne mame svoje su povjerenje poklonile upravo Bella Baby Happy pelenenama  s obzirom na to da ne sadrže lateks, klor niti parfeme.

 

 

Uz navedeno, Bella Baby Happy pelene posjeduju sve potrebne certifikate nadležnih zdravstvenih institucija što garantira njihovu 100%-tnu sigurnost korištenja.  Osim toga, dermatološki su testirane i posjeduju certifikat zadovoljavanja svih dermatoloških standarada.

 

Certifikat Hebammen-testen.de

Kvalitetu Bella Baby Happy pelena garantira i Hebammen-testen.de, prvi neovisni internetski portal u Njemačkoj usmjeren na revidiranje proizvoda za trudnoću, bebe i malu djecu koje testiraju certificirane primalje.

 

"Early Care System"

Novorođenčad i mala djeca iziskuju naročito brižnu njegu; upravo zato Early Care System utjelovljuje za njih izuzetno značajna svojstva - mekoću, nježnost i izbjegavanje osipa i iritacija osjetljive kože. Veličine od 0 do 2 dolaze uz Early Care System.

 • Prozračne pelene osiguravaju dotok svježeg zraka, sprečavajući trenje i svodeći time na minimum rizik iritacije kože djeteta.
 • Posebno teksturiran netkani materijal ubrzava apsorpciju i pojačava osjećaj suhoće.
 • Izuzetno mekani vanjski sloj pelene jamstvo je nenadmašne udobnosti i mekoće.
 • Specijalni indikator vlažnosti mijenja boju kao signal roditeljima da je potrebno promijeniti pelenu.

"360° Comfort System"

Sustav 360° comfort osmišljen je imajući na umu da kako dijete raste, počinje se okretati i puzati i napokon ustaje i samostalno hoda. Ono koristi svu svoju energiju kako bi samostalno upoznalo svijet koji ga okružuje. U toj fazi, pelena ne samo da treba osigurati njegovu suhoću (što joj je temeljna uloga) već istovremeno i maksimalnu slobodu pokreta - upravo zato smislili smo sustav 360° comfort. Veličine od 3 do 6 dolaze uz 360° Comfort System.

 

 • Specijalan netkani materijal ubrzava distribuciju tekućine za izuzetan osjećaj suhoće.
 • Široki pojas u struku i elastična čičak-traka tvore fleksibilan sustav koji osigurava izuzetnu slobodu pokreta.
 • Anatomska upijajuća jezgra stvorena je za idealno prianjanje pelene u preponama.
 • Individualni pristup
 • Individualni pristup

  korisnici u središtu naših aktivnosti
 • Individualni pristup
 • Stručno osoblje

  opskrba korisnika uslugama za lakši život
 • Individualni pristup
 • Loyalty klub

  dodatni popusti na webshop proizvode
Vrh