Preporuke prof.dr.sc Nikice Gabrića za zdravlje vena - BAUERFEIND

Preporuke prof.dr.sc Nikice Gabrića za zdravlje vena

Preporuke prof.dr.sc Nikice Gabrića za zdravlje vena
Razgovarali smo s ravnateljem Specijalne bolnice za oftalmologiju Svjetlost prof. dr. sc. Nikicom Gabrićem, koji je naš dugogodišnji vjerni klijenat i već dugi niz godina koristi Bauerfeind VenoTrain čarape kao dio terapije za proširene vene.

Prof. dr. sc. Nikica Gabrić bavi se kirurgijom prednjeg segmenta oka, s više od 80.000 operacija katarakte, glaukoma, refraktivne kirurgije, transplantacija rožnice, strabizma... Radno iskustvo stjecao je kao specijalist oftalmolog, a kasnije i kao predstojnik Klinike za oftalmologiju u KB Sveti Duh u Zagrebu.
 
Godine 1998. osniva Polikliniku Svjetlost koja ubrzo postaje vodeća privatna medicinska institucija na području oftalmologije u jugoistočnoj Europi, a iz statusa poliklinike 2010. godine prerasta u kliniku i time postaje prva privatna sveučilišna klinika u Hrvatskoj.

S prof.dr.sc. Gabrićem razgovarali smo o njegovom iskustvu s Bauerfeind VenoTrain kompresivnim čarapama.

 

U koju svrhu koristite VenoTrain kompresivne čarape?

S obzirom na prirodu moga posla, dugotrajna stajanja tijekom operacija, ali i višesatna sjedenja, koristim VenoTrain kompresivne čarape kako bih održao kvalitetnu razinu cirkulacije u potkoljenicama te kao dio terapije za proširene vene.

Poznato je da višesatno stajanje u mjestu opterećuje krvožilni sustav donjih ekstremiteta, uslijed čega dolazi do nastanka proširenih vena. Kompresivne čarape izuzetno su korisne u takvim situacijama, jer potiču cirkulaciju i osiguravaju adekvatno funkcioniranje venskog sustava.

S druge strane, višesatno sjedenje također smanjuje cirkulaciju u nogama, stoga su kompresivne čarape također nužno pomagalo kod ljudi koji se bave sjedilačkim poslovima.

VenoTrain čarape koristim i za vrijeme putovanja i leta zrakoplovom s obzirom na to da se tijekom leta zrakoplovom povećava koagulabilnost krvi i usporava protok te postoji mogućnost stvaranja krvnih ugrušaka, posebno u potkoljenicama.

 

Iz kojeg razloga ste se odlučili upravo za VenoTrain kompresivne čarape?

Koristim ih zato što su najkvalitetnije kompresivne čarape na tržištu. Zadovoljavaju vrhunske medicinske standarde po pitanju funkcionalnosti, a izrađene su od iznimno kvalitetnog, dugotrajnog materijala. Meni su se do sada pokazale kao daleko najbolje!

Preporučam ih apsolutno svima koji se susreću s problemom proširenih vena, ali i kao prevenciju. Dobar dio mog tima također nosi VenoTrain čarape što kao dio terapije, što preventivno. U našem timu nerijetko imao i trudnice, a VenoTrain čarape za trudnice posebno dobro djeluju na sprječavanje otečenosti u nogama i pojavu vidljivih vena i kapilara.

 

Koje kratkoročne i dugoročne učinke nošenje VenoTrain čarapa primijećujete?

S obzirom da VenoTrain čarape pospješuju opskrbu kisikom, posljedično se smanjuje osjećaj umora u nogama nakon dugotrajnog stajanja i sjedenja. Uslijed bolje prokrvljenosti smanjuje se napetost u mišićima pa i grčevi. Stoga toplo preporučam svima:

  • Koji imaju problem s proširenim venama
  • Dugo sjede ili stoje tijekom dana
  • Kojima često natiču noge i gležnjevi
  • Koji imaju teške i umorne noge i grčeve u nogama

 

 

 

 

  • Individualni pristup
  • Individualni pristup

    korisnici u središtu naših aktivnosti
  • Individualni pristup
  • Stručno osoblje

    opskrba korisnika uslugama za lakši život
  • Individualni pristup
  • Loyalty klub

    dodatni popusti na webshop proizvode
Vrh