Unatoč amputiranoj nozi, Maja Drobnjaković oduševljava svojim nastupima u Plesu sa zvijezdama - BAUERFEIND

Unatoč amputiranoj nozi, Maja Drobnjaković oduševljava svojim nastupima u Plesu sa zvijezdama

Unatoč amputiranoj nozi, Maja Drobnjaković oduševljava svojim nastupima u Plesu sa zvijezdama
Razgovarali smo s Majom Drobnjaković tijekom njezina posjeta Bauerfeind radioni. Saznali smo kakvo je iskustvo nastupati u Plesu sa zvijezdama i s kakvim izazovima se susreće zbog amputirane noge i proteze.

Svi u Bauerfeindu sa velikim oduševljenjem pratimo nastupe naše korisnice Maje Drobnjaković u Plesu sa zvijezdama. Maja je zahvaljujući svom vedrom i nepokolebljivom duhu, odlučnost i predanost radu postala pravo oličenje mentalne snage.

Unatoć amputiranoj nozi, Maja se svakodnevno aktivno bavi sportom, a svojim nastupim u Plesu sa zvijezdama ostavlja sve gledatelje zadivljenioma te kontinuirano dokazuje da granice ne postoje, a mnogi pronalaze inspiraciju za vježbanje upravo zahvaljujući Maji.S Majom smo se susreli u našoj poslovnici u Božidarevićevoj ulici, gdje se nalazi Bauerfeind radiona u kojoj se ručno i po mjeri izrađuju sve proteze, a naši djelatnici uvijek rado pomognu svim korisnicima. Tako je i Maja došla na podešavanje kučišta proteze za sljedeći nastup kako bi proteza bila što bolje usklađena s pokretima za narednu koreografiju.
 

 

S Majom smo razgovarali o njezinom iskustvu u Plesu sa zvijezdama i o tome kako nosila sa svojom situacijom kada joj je amputirana noga. 

1. Kakvo je iskustvo natjecati se u Plesu sa zvijezdama?
Ples sa zvijezdama je jedan prekrasan pozitivan show u kojem me sudjelovanje neizmjerno veseli. Ne može se usporediti ni sa čim što sam proživjela do sada i zaista uživam u svakom tjednu i svakoj novoj emisiji.

2. Što je najizazovnije na treninzima?
Najizazovnije je osmišljavanje koreografija, jer s protezom neke korake i figure ne mogu izvesti pa sve korake treba jako dobro osmisliti i prilagoditi.

3. Što bi savjetovala ljudima kojima je amputiran dio tijela? 
Ključna stvar je prihvaćanje situacije. Svoju situaciju sam srećom prihvatila jako brzo shvativši da će mi život biti lakši ukoliko se pomirim s tom činjenicom. Naravno, ima dana kada je teško ali iza svake kiše izađe sunce tako da prođu i ti teški dani.

4. Koji su svakodnevni izazovi s kojima se susrećeš i kako ih savladavaš, ako oni uopće postoje?
Iskreno, nemam puno svakodnevnih problema i izazova. Iako, često ljudi oko mene misle da su mi neke stvari izazov, a ja sam ih prihvatila kao normalne pa je to možda i do načina gledanja na stvari. Izazov mi je nemogućnost nošenja proteze ukoliko me nažulja, što se ne događa često ali jedna od neugodnijih stvari koje se događaju.

5. Zašto  si odabrala Bauerfeindove proteze? S čime si najviše zadovoljna kao Bauerfeindov korisnik?
Bauerfeindov korisnik sam od samog početka nošenja proteze, od 2017. god.
Prije svega sam zadovoljna pristupom i dostupnošću protetičara te kvalitetom izrade ležišta za protezu.

 

Osim u Zagrebu, naše radione nalaze se i u Osijeku i Rijeci, sa preko ukupno 20 stručnih ortopedskih tehničara iz područja izrade i isporuke individualno izrađenih pomagala. Veliki broj kvalificiranih tehničara ujedno znači i adekvatan pristup korisnicma, izradu i servis na vrhunskoj razini kvalitete te izostanak čekanja na korekciju ili popravak pomagala. Ortoze izrađujemo tehnikom skeniranja čime se izbjegava mukotrpno gipsanje i strojna obrada. 

Naša ponuda uključuje izradu:

 • individualnih ortoza za gornje i donje ekstremitete tehnikom skeniranja
 • ortoza trupa svih kategorija
 • zaštitnih ortoza za lice npr. zaštita nosa kod sportaša
 • individualiziranih ortopedskih cipela i ortopedskih uložaka tehnikom skeniranja stopala

 U proizvodnji se koriste protetičke komponete renomiranih proizvođaća kao što su Uniprox, Proteor, Ossur...

Ponudu proizvoda pogledajte na linku .

 

 

 • Individualni pristup
 • Individualni pristup

  korisnici u središtu naših aktivnosti
 • Individualni pristup
 • Stručno osoblje

  opskrba korisnika uslugama za lakši život
 • Individualni pristup
 • Loyalty klub

  dodatni popusti na webshop proizvode
Vrh